Fiatal kollégánk véleménye a "fiatal, de nagy tapasztalattal" rendelkező hirdetés feladóiról.

Jó hallani az érintett véleményét is, de rossz tengődni látni egy fejlődni akaró ifjú Szakács termelői konyhás nyomorúságát!!!

Használható és valóban érdekképviselő szakszervezet hiányában a "mestereknek"  kellene kiállni az ilyen és hasonló fiatalok mellett! Fellépni a törvénytelen munkaadókkal! Ezzel szemben Ők is a kihasználó, próbanapoztató többséghez tartoznak!

 

"......Szia

most találtam rá a blogodra!
ezek jó történetek meg igazak meg minden és nekem is voltak ilyen ehhez hasonló tapasztalataim.
De az a baj hogy megoldás nincs. Fiatal szakács volnék...vagymi de most is csak egy hidegkonyhán dolgozok.
Jó fix meg minden de 12-14 orat melozni lofax semmiért...közben meg az amiert megtanultam a szakmát magáért a főzésért a szépségéért látom lekuszni a büzös pöcegödör aljára mert nincs tapasztalat. Sőt a legrosszabb h fiatalként még esélyem sincsen megtanulni jobban főzni. Vissza se irnak hivnak munkahelyekről...kiirjak h fiatal szakácskell az öreg már nem jo ...de a fiatalnak legyen min 8 éves tapasztalat...tehat a 20 évesnek legyen 8év munkatapasztalat....ergo 12 évesen altalanos 6. osztalyba ő mar önkényesen magára főzött az iskola menzáján...
Leginkább szállodába szeretnék elhelyezkedni irtam egy tonna levelet budapesti hotelekbe önéletrajzal és szegedre is de semmi válasz. talán 2 helyrol irtak v 3 helyrol hogy nincs felvétel köszi.
hogyne hanyatlana az egész szakma mikor se igény se munkahely...Elkeserit néha hogy mekkorát mellélőttem mikor ennek tanultam...pedig szeretek főzni tényleg.
További jo blogolást
üdv:
Dávid......" (sic)

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacslennek.blog.hu/api/trackback/id/tr122694332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domenique 2011.02.28. 01:09:55

Igaz ami igaz izlés mégiscsak van a világon.
A megjegyzéseket a magyar Étrend,és Péniszprotézis Szövetség szponzorálta/

Összejövetelünk aktuális téma a böjti ételek készítése.
Írta: Jeles Zoltán
2011 február 13. (vasárnap) 22:23

2011 február 7.-én Némedi Józsefnél voltunk vendégségben./bocsi sennki sem akart látni titeket csak besettenkedtetek,mint Bakáts a szalámival/

Hagyományainkhoz híven az gasztronómiai események előtt járva összejövetelünk aktuális téma a böjti ételek készítése volt./igen nemrég sikerült is amikor a Chanukára zsirszegény sertéskarajt sikerült ajánlani./

A böjtről a „böjti lakomáról” Jeles Zoltán tartott bemutatót/Igen csak jól sikerülhetett miután a Tűzoltok elmenntek./. A böjti étkek hagyományairól, egészségmegőrző jelentőségéről a mai kor emberének szóló üzeneteiről, a vendégvárásról szóltak az összegyűjtött gondolatok./Vendégvárás...kb ilyenek lehetettek a Vendégnek illik köszönni nem csak lefejeljük ,

Természetesen nem csak beszéltek a böjti ételekről/sőt rosszabb el is készítik/, Jeles Zoltán összeállított kóstolóját Nemeskövi Dénessel, Czimmer Csabával, Szabó Imrével és Némedi József séf urakkal közösen készítették el./Séf Urakkal , és az nem Séf Úr , aki két hétig volt egy pizzéria kisszálításos üzemegység Konhafönöke,bocsi lehet,hogy a fennt jelölt urakra vonatkozott.Hárman dolgoztak egy ebéden az Asszony meg mosogatott,komolyan sajnálom öt,Bocsánat.ez vér? jaja dehogy már megint kiömlött a zöldségropogosnak szánnt konzerv cékla,a helyében kivágtam volna öket,mennjetek a parkba főzni ...../

A felkínált étkek:

Ecete olajos hal, lencsesaláta ágyon, kerti fűszeres zöldségfagylalttal.
/Írni tudni kellene,nem énmagam töröltem ki sem az "S" betüt , se nem a lentebbi "g"-t mert mint tudjuk ezt a szót nem egy "g" vel irják,márminnt meggy.
Ecetes olajos hal, hozzávalók Jenei szerint egy bevásárlókosár,100 ft címlet,akkor máris mehetsz a TESCO ba konfitált olajos halért/

Megy"g"corrected"leves aszalt sárga barackos mini puszedlivel.
/Na ezt vajon hol szerezhette be marackos mini puszedli ...max ott kapni ahol trippert./

Aszalt szilvás bableves füstölt sajtos túró gombóccal./na ne már két leves aszalva,aszalt szilvás bableves....
A belgyógyászaton biztos örülnének ennek az embernek,szorulása van ?hívja Dr Jeneit.Ennek az embernek még komoly jövőt jósolok a legyen ön is anorexiás,stb fogyokurás táborokban/

Tejben párolt változatosan fűszerezett gratinírozott vajhal, frissen füstölt fogas, füstölt nyurgapotyka, színes házi készítésű "mácsik" ágyon (paradicsomos, mákos, zöld fűszeres metélt)tejszínes sajt mártással, balzsamecetes friss csíra salátával.
/Vajon mit lehet kezdeni egy olyan étellel,aminek már az elsorolása is öt percet vesz igénybe,nyurgapotyka minden háztartásban van.Tejben párolt vajhal,aki foglakozott már ilyen élőlénnyel halott állapotában tudja miért is kapta a nevét,de a séf úr nem tudja,párol,és párol, tovább párol, a pásétomig..friss csira saláta , nem bántom ezért megszenvedett ... a szomszédai néhányszor feljelentették hogy vadkendert termeszt az udvaron.Igen megcsinálta, tessék tudomásul venni.Arról nem is beszélve , hogy a mácsikhoz némi máktejet is igénybe vett tehát máktejben párolt vajhal.
Miután a társaság hangulata az elgogyasztott alkoholtól,valamint a máktejből származott opiátoktól egyre emlekedett,és már sem Zámbó Árpy,sem Fekete Pákó párhuzamosan üvöltő zenéje sem dobta fel öket,J Zoltán egy önfeledt ötlettel állt elő,"hányjunk versenyt vazzeg"
A társasház gépkocsi tulajdonosai ezúton is köszönik,ezt a nemes gesztust,a polirozás tömény savas hányásból eredendő következményeket,az Étrend társaság vállalja.

Aszalt paradicsommal készült rakott burgonya.
/ez mellesleg nem is olyan rossz 1.pont,megkonnyebülés/

Dödölle

Csípős zöldség roppanós hozzá illő mártogatókkal.

Cukkini roppanós borbundában, mandula köpenyben. Joghurtos kapros, zöl… chilis mártogatókkal.

Vargabéleses installáció/hát igencsak installációnak sikeredett,mindenestre Jenei úr,körzetében az egy főre eső wc papír fogyasztás éves szintje ha nem is az eget verte,azonban az éves fogyasztás egy mapra levetítve is egeket döntött/forrás forrás KSI Központi Statisztikai Intézet,Blikk ,Gabonakörök vagy egyéb eredetű szerves trágya a lakótelepen.

MIndensetre igaz , hogy a vendéglátó kedves felesége a WC elött sorszámokat osztogatott.

Jó étvágyat!/ez nem tölem van/

Domenique 2011.03.01. 21:33:18

@amuci: Hát nem az ujjambúl szoptam, az Szentigaz.

Mellesleg az oldal belinkelt.

www.etrendegyesulet.hu/

a főoldalon van ....

Domenique 2011.03.01. 21:34:13

Bőjti ételek...))))

amuci 2011.03.02. 10:23:55

Hát ez több szempontból is katasztrofális.
És milyen jól megélnek belőle!

Koch 2011.03.02. 11:14:20

@amuci:
Hogy jól megélnek belőle az egy dolog!
De mitől konyhafőnökök?
Konyha nélküli, magát, egymást (egymás f...át szopó) kinevezők mitől konyhafőnökök?!

Alfonso001 2011.03.19. 19:37:19

Nem tudodm ,,hogy tüzetesebben megnéztétek e az oldalukat, már étteremkritikát is irnak.
Megfordult a penneforgatásuk között egy étterem , melyet szoktam néha látogatni , és eléggé negatív kritikákkal illettek.
A személyes tapasztalataim eddig jók voltak a vendéglátóegységgel kapcsolatban.

Ennyire unatkozunk,hogy , mivel nagy uncsi van felkeresünk egy éttermet, és ha a picér hozzászámolta,azonban nem jelölte be a szervízdijat akkor megsérdődünk.?

Enyje na , hát ez nem való hozzátok Étrend Bizottság vagy minek is hívják most Komité?.
Ledegradálunk menőbb helyeket,mert mi megtehetjük, mert mi vagyunk a "The executives chefs of the hungaryan rebublic"

Igen megtehetjük, már egyszer céloztam arra,hogy,az élelmiszerajánlójuk , is némi befolyással bír , bizonyos lobbyk okán, nem is csodálom, kell üzemeltetni az újságot , melynek 40%.csak reklám .

Nagynak híszok magukat, holott valójában , csak a saját gyengeségüket,és lakalmatlanságukat bizonyíják a tetteikke.

Lelki szemeim előtt,megjelent ez a csödület, amint éppen az őjság szerkesztésén fáradotak.Hét akkor mi legyen kérdezték a külső szakértőt akinek nem fizettek.

Tudjátok int modta, gondolkodjatok,dugjátok össze a fejeteket.
Annak a napnak az estéjén a bizottségi tagoknak nyolc tagját koponyasérülésekkel vitték kórházba,de már késő lett volna azt mondani , az éppen távozó szakértőnek, hogy nem szó szerint értettem.
süti beállítások módosítása