".............2011. március 10-én ismét Torkos Csütörtök! Évek óta egyre többen látogatnak el ezen a napon a csatlakozó éttermekbe, így idén is több százezer ember tervezi, hogy Torkos Csütörtök napján fél áron próbálhasson ki valami újat - vagy éljen át valami nagyon is ismerős érzést........"

 

Ismét egy nap, ismét egy nap a vendéglátás feketenapja.
 
Megint egy nap, mikor a szakma alja és feje jól átveri a vendéget. Kisebb adaggal, gyorsétterem színvonalával, időpontcsúszással, rosszabb alapanyaggal, egyéb trükközésekkel.
 
Ha nem a tulaj akarja átverni a vendéget, akkor marad az emberi tényező! Hozzá nem értés, rossz szervezés, nemtörődöm-, kevés-, túlhajszolt dolgozók, túlszámlázás, idegeskedés, STB.
 
A nagyobb munka, igénybevétel miatti adódó technikai problémák. Ilyenkor valami nélkülözhetetlen gép biztos felmondja a szolgálatot.
 
Vannak a vendégek, akik évente egyszer tolonganak a félárú zabálás reményében, egymást taposva az egy órát is csúszó asztalért, balhéznak a lemaradt, a társaságnak nem egyszerre kihozott ételért, vagy éppen az egyszerre kihozott ételekért (leves, főétel, desszert).
 
Se szeri se száma a mindkét fél által összehordott valós, vagy vélt sérelmeknek. Az a vendég aki a Torkos Csütörtökön megy vacsorázni az valószínűleg  az  év ezen napján jár étterembe egyszer egy évben.
 
Egy igazi vendég, aki az év sok-sok napján veszi igénybe ezt a szolgáltatást, az ezen a napon még a saját „törzsvendég” szintű éttermét sem veszi igénybe.
 
De nem baj, éljük túl valahogy ezt a mesterkélt napot és várjuk bízva a másnapot.
A TORKOS CSÜTÖRTÖK MÁSNAPJÁT!   

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacslennek.blog.hu/api/trackback/id/tr382647606

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tíz étel, amit soha ne rendelj magyar étteremben 2011.03.12. 14:48:21

Torkos csütörtök van. Eredetileg farsangi népszokás volt, nem a balfasz Magyar Turizmus "Faszdörgölõ" Zrt. találta ki. 2006 óta létezik marketingverzió: féláron lehet enni egy genyó csomó étteremben. De mit? Különleges tájékozódási képessé...

Trackback: Tíz étel, amit soha ne rendelj magyar étteremben 2011.03.12. 14:47:34

Torkos csütörtök van. Eredetileg farsangi népszokás volt, nem a balfasz Magyar Turizmus "Faszdörgölõ" Zrt. találta ki. 2006 óta létezik marketingverzió: féláron lehet enni egy genyó csomó étteremben. De mit? Különleges tájékozódási képessé...

Trackback: Csúcséttermeket szoptak ki a görény Torkos "Puncimókus" Csütörtökből 2011.03.12. 13:45:51

Az egyetlen magyar Michelin-csillagos éttermet, a vadvalagú Costest és a kukizták elején szereplő Babelt is kizárták idén a fasz Torkos "Oktondi" Csütörtök című akcióból, amely során mindenki féláron ehet. Több hazai étterem azonban önként...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pacemaker · http://steev.extra.hu 2011.02.10. 22:14:44

Már előre "viszketek" tőle... tuti nem úszom meg valami balhé nélkül...

Alfonso7 2011.02.20. 18:16:26

Legelőször is , garatulálnom kell a szerkesztőnek az odaillő fotó miatt.
Igen,ez jellemezi a sok zabálos "inyencnek mondó,vagy mondott némbert ami nagyritkán,talán meg is fordúl ezekben a körökben .

Mennyi,de mennyi Torkos Csütörtököt is éltem át,talán ez lenne az amit a pályakezdőknek nem is kivánnék sohasem.

Nem más,mint egy négy évvel ezelötti kormányzati kampányfogás útóhatása,melyet eresdetileg , a hungarikumok reklámozására szánt az AMC /Agrár Marketing Centrum/ , ugyanis onnan indult .

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2011.02.24. 22:43:49

(mély)torkos csütörtök, találóbb név lenne szerintem...

más:
az expressz, hogy elbaszták már, ahhoz mit szóltok?

Koch 2011.02.25. 10:44:50

@halál megdöglesz kinyírunk:

Még ha elbaszták volna, de teljesen szar lett.
Eddig ahányszor hozzányúltak mindig rosszabb lett.

Koch 2011.03.08. 08:10:07

"Csúcséttermeket zártak ki a Torkos Csütörtökből

Az egyetlen magyar Michelin-csillagos éttermet, a Costest és a toplisták elején szereplő Babelt is kizárták idén a Torkos Csütörtök című akcióból, amely során mindenki féláron ehet. Több hazai étterem azonban önként maradt távol, mert szerintük ez az akció a legrosszabb vendéglátós hagyományokra épül."

www.fn.hu/gasztronomia/20110307/elvonalbeli_ettermeket_zartak_ki
süti beállítások módosítása