Koch 2010.11.12. 12:17

Nem értem!!!

".......II. kerületi magyaros íz világú étterem önállóan főzni tudó, több éves szakmai gyakorlattal, szakirányú végzettséggel rendelkező szakácsot keres. Érdeklődni: Hétköznap 9-17 óra között.T: 392........"  expressz.hu

Telefonos megkeresés után is, csak azt hajtogatja, hogy magyaros étterem!
Hol van?
Magyaros étterem....
Milyen jelegű az étterem?
Önállóan dolgozó szakácsot….
 

 

Nem értem!

Mitől ilyen titkos a szaros éttermed? Meg van már a híre, igaz?

Ha nem mondod meg, hogy találunk egymásra?

Minek hirdetsz?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacslennek.blog.hu/api/trackback/id/tr342444243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonchild 2010.11.12. 13:52:14

A szóban forgó hely a SzépIlona vendéglő. Google a barátod:-)) Komolyan, a telszám email cím akár feladó alapján azonosíthatsz néha dolgokat és így akár felesleges dumapartitól is megkímélheted magad.

Egyébiránt, jó hogy van ez oldal, bár elég szerény külsejű. mellet megjegyezném, hogy ha másokat cikizünk a helyesírás miatt, akkor illik nekünk erre fokozottbban ügyelni. Bár a pl. „Negynevű szolgáltó” akár poénnak is felfogható.

A megállapításokkal azonban teljes mértékben egyetértek. Viszont, úgy vélem a vagdalkozások helyett a maró gúny és irónia néha sokkal brutálisabb tud lenni.
Csak higgadtan, de durván:-))

Koch 2010.11.12. 14:00:56

"Negynevű" javítva. :-)
A többivel egyetértek.
Köszi

Koch 2010.11.12. 15:03:28

Az "a" és "e" felcserélése az nem helyesírási probléma, hanem elütési, de azért még egyszer köszi.
(Az én helyesírásom is fikázható, ezért használok helyesírási programot). :-)
Más:
Mivel a hirdetésben nincs e-mail cím a telefonszámra pedig a "barátom" nem adott ki semmit, ezért gondoltam megér egy telefont.
Háááát, nem ért meg.
De ezek szerint Neked van emléked róluk?!

moonchild 2010.11.12. 16:49:13

Nos, emlékem nincs, csak kritikákat olvastam róluk. A cím keresésnél pedig légy kreatív. Telefonszámoknál a kötőjelekkel "játszol" Ez esetben : 1-392-71-37 helyett 1-392-7137 Általában a vezetékes telefonszámok ily formában vannak feltünteve. A mobil meg próbálkozós Ott a forma általában **/*** **** Eze esetben azonban kétesélyes vagy van találat vagy nincs.

Na igen, könnyebb lenne adolog ha ahirdetésnek is lenne kultúrája és ahirdető konkrétumokt is megjelentetne. No de a szarrágás nagy úr! Mondjuk azt is lehetne ragozni, hogy gyakorta miért nincs e-mail cím, hlot az némely dolgot egyszerűbbé tenne.

Sajnos erről az állapotról a tulajok és a vendéglátós kollegák is egyaránt tehetnek, mert mindkét részről vannak,hm... értelmi téren korlátoltak. Ennek kapcsán az is érdekes, hogy milyen üzletvezető, illetve tulaj lehet az akinek bevallottan problémái vannak a számítógép használatával? Ugyanis ilyenek is vannak szép számmal.

Ja egyébként én se vagyok gyors és gépíró de ennek okán is írtam, hogy csak higgadtan és zsigerbe menően.

pacemaker · http://steev.extra.hu 2010.11.12. 18:07:41

Azért az is érdekes...

hogy egy nagynevű szolgáltatónak (piacvezető étteremnek, jóhírű étteremnek... stb.) ciromail-es, freemail-es és egyéb "gagyi" e-mail címe van...
hogy nem merik kiírni... ritka kivétellel... az étterem nevét...

az már csak egy dolog, hogy annyi fáradságot nem vesz, hogy (akár sablon szöveggel) küldjön egy válaszlevelet... még ha elutasító, akkor is...

ha telefonálsz... és némi szerencsével sikerül is elérni a megadott számot, rébuszokban beszélnek... de a "lényeges" kérdés mindig elhangzik: hány éves vagy?...

na meg a "be kéne jönni egy próbanapra"... persze fizetség nélkül... aztán majd hívunk... na arra várhatsz...

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.11.12. 20:08:54

@pacemaker:
"de a "lényeges" kérdés mindig elhangzik: hány éves vagy?...

na meg a "be kéne jönni egy próbanapra"... persze fizetség nélkül... aztán majd hívunk... na arra várhatsz..."

hehe... az első megjegyzésed mennyire igaz, amikor meghallják az életkoromat hallom a fintort a telefonban :D

próbanapra meg ingyen már nem megyek be, aki így keres embert az eleve komolytalan cég

qsztom 2010.11.14. 12:03:39

A hirdetőkről szólva:
nem értem, ha felad egy hirdetést hogy szakácsot keresek...,és csak e-mail címet ad meg miért nem válaszol rá bármit is pl.talán tárgytalan betelt vagy valami.

nem értem, miért kell fényképes önéletrajz hiszen az nem tükrözi a modorát, természetét, hozzáállását, szakmai tudását stb.vagy az ilyen hirdetés a női főnökök burkolt párkeresését tükrözi??? esetleg etnikai okai vannak? vagy rasszisták kérik a fényképes önéletrajzot,mert elhiszem hogy egy látványkonyhába nem mindegy kit állítok oda de azért az sem mindegy hogy szakmailag valaki mennyire megfelelő, ami úgyis csak néhány napi munka után derül ki, vagy van akinek ez mindegy a lényeg hogy JÓL NÉZZEN KI??

Mindenesetre a munkáltatóknak van mit behozniuk és bizonyos szemléletváltoztatásra van szükségük hogy valakit ne a kinézete alapján hanem a munkája alapján ítéljenek meg, ami ugyebár nem dönthető el előre egy fényképes jelentkezés alapján hanem csak utólag a munkája alapján, hiszen erre való a próbaidős szerződés amit majd vagy meghosszabbít vagy nem.

üdv még jövök

pacemaker · http://steev.extra.hu 2010.11.14. 14:25:22

@qsztom: próbaidős szerződés????... ilyet NEM ISMER a "szakma"...

próbanap fizetség nélkül, vagy félpénzééé... az van...

az már másik kérdés, hogy egy napi meló után, minek alapján dönt a tulaj... hiszen az első nap az ember csak bambul... mi is van itt... és próbálja a hely "térképét" memorizálni... max. főz egy-két apróságot...

de tudok olyan helyet is, ahol van két fix ember, és a kulimunkát próbanaposokkal végeztetik (igaz adnak ötezret, de csak akkor, ha végigdolgoztad a 14 órás műszakot, és csakis a műszak végén fizetnek)...
évek óta hírdetnek, de még nem találkoztam élő emberrel, akit oda felvettek volna (egy kivétellel, amikor az egyik fix kiugrott, és őt vették fel)...

moonchild 2010.11.16. 12:24:40

@moonchild:

Na, most nézem én is elütöttem pár dolgot
Bagoly mondja....
süti beállítások módosítása