(Logisztikai főosztályvezető)
részére
 
Engedje meg, hogy levelemmel zavarjam, és a kis szösszenetem megosszam Önnel.
Előzetesként, had mondjam el, hogy az egyik szemem sír a másik nevet.
 
Amiért nevet az attól van, hogy ilyen neves, nagy múltú cég, mint az Önöké az elmúlt idők gyakorlatával ellentétben saját üzemeltetésű éttermet szeretnének működtetni a dolgozok részére, ráadásul az elképzelt magas színvonal mellett.
Felismerték, hogy a nagy (nem szeretném nevesíteni) munkahelyi étkeztetéssel foglalkozó vállalkozások ajánlata, pályázata mögött kevesebb valós teljesítés van, a nem megfelelő személyzet és túlzott anyagi elvárások mellett.
 
Valószínűleg a problémáik így sem szűnnek meg, csak másmilyenek lesznek.
 
Miért sír a másik?
Azért van, mert beleesnek egy olyan csapdába, amit fentebb említett cégek ajánlanak, ha már a mindennapos munkára nem kellenek. Ez a tanácsadás!
Milyen tanácsot adhat az, aki maga sem tudja, mit csinál?!
Ezek az emberek tervezték a fél centis lefolyós olajsütőket, a több száz literes főzőüst alá a 15x15-centiméteres lefolyókat, használhatatlan kéziszerszámokat-, állóeszközöket és lehetne sorolni sokáig.
 
A szóban forgó „tanácsadó” cég, és annak általam megismert embere, nem tudom, milyen szakmai tanácsokat osztogatott, de nem vagyok benne biztos, hogy egy jó séfet, vagy egy jó üzletvezetőt keresve nem lehetett volna jobbat, praktikusabbat, adott esetben költséghatékonyabbat összehozni.
Szakmai kérdésekben az Önök közelében lévő Huba utcai Rózsa Ferenc Vendéglátó Ipari Iskola, a Gundel Károly, vagy a Vendéglátóipari Főiskola szaktanárai nagyobb hasznukra lehettek volna, és még az Önök által kifizetett pénz is jobb helyre kerülne.
Esetleges hasznos együttműködésről nem is beszélve.
Gondolom, szakmai kérdésekben nagyobb hasznukra lehetet volna a nevesebb konyhafőnökök közül valaki, Kalla Kálmán, Segál Viktor, „A Budai” , vagy olyan vendéglősök felkérése, mint pl.: Jakabfi László. Az Önök Neve garancia arra, hogy a fent említett (és nem említett) Szakemberek segítségükre lettek volna.
 
Nem hiszem, hogy az Önök alkalmazásában nincsenek meg a megfelelő beosztású emberek.
Főleg olyan, aki a személyes találkozásnál szakmai kérdéseket egyáltalán nem tesz fel.
Itt engedje meg, hogy egy fejvadász véleményét bemásoljam: 
 
„Tréfás kérdések is felmerülhetnek, mint például a „Milyen fa lenne szívesen?”, vagy „Mit csinálna most, ha nem itt lenne?” illetve a „Fekete vagy fehér autókat szereti jobban?” – ezekből százával találhatunk az interneten, legtöbb esetben a feltevésüknek semmi más célja nincs, mint az idő kitöltése, illetve esetleg annak tesztelése, hogyan reagálunk a váratlan helyzetekre, tudományos háttere nem sok ilyen kérdésnek van. Ne adjuk könnyen magunkat, ha a sokadik ilyen kérdést teszik fel, akkor is rezzenéstelen nyugalommal válaszoljunk – ha pedig nagyon sok ilyen kérdést tesznek fel, és annyira nem vagyunk megszorulva, hagyjuk ott az egészet."
 
Ilyen kérdést (szakmai helyet) én is kaptam (2010.11.03. „személyes interjún”):
Kb.: Mi lenne, ha nem a megpályázott (szakács) állásban dolgozna, és miért?
Válaszom: HR. -Ilyen kérdéseket tehessek fel.
Tisztelettel szeretném megkérdezni, mi a helyes válasz?
 
Hogy miért is írtam le ezt a levelem?
Talán azért, hogy a fő kérdésemet feltegyem? De előtte még egy kis gondolatmenet.
 
A „tanácsadó” cég honlapján kutakodva (nem kellett kutakodni, szembetűnő, felvillanó) ételek képeit találtam.
Ezek közül kis ízelítőt szeretnék csatolni: 

 
Ha a képen látható ételek (szétfőtt kagylótészta, színtelen pulykaragu, piros
„burgonyapörkölt”, gusztustalan levesek, csirkepörköltről is más az elképzelésem, ránézésre is száraz, fojtogató dagadó) nem indították el a fantáziáját, az valószínűleg nem az Ön hibája. Én egyik ételből sem ennék.
Ha ezekkel reklámozzák a munkahelyi étkezést, akkor hogyan kerültek az Önök közelébe?
 
Végül is az utolsó mondat a fő kérdésem!
Amire választ nem fogok kapni, nem is a beszélgetés a célom. Reménykedem, hogy már most első körben találják meg a megfelelő személyzetet a decemberi nyitáshoz, ha mégsem akkor a következő, nem messzi alkalommal, de ne felejtsék „tanácsadó” cégen túl is van élet.
 
Abban a pillanatban, mikor kezembe vettem a már fentebb említett kérdőívet, tudtam, hogy nem „jutok tovább”, mosolyogva töltöttem ki és adtam az almát majszoló „tanácsadónak”.
 
Sajnálom, hogy nem Önök keresik a megfelelő embereket a megfelelő vezetőket az ilyen színvonalas és gondolom nem kevés pénzbe kerülő étteremhez.
Szívesen beszéltem volna egy hozzáértő üzletvezetővel, tán a leendő konyhafőnökkel, aki a szakmai kérdésekben félszavakból is megértenénk egymást. Jobb lett volna egy hozzáértő ember aki a leendő munkával kapcsolatos tájékoztatást is ad.
 
Remélem, kívánom a fennmaradt szakácsok, mind jobbak, felkészültebbek legyenek nálam és a fenti képek „minősége” maradjon a gasztró tanácsadás saját üzemeltetésű éttermein belül!
Nem csalódottság van levelemben, mert tudom, hogy az én ez irányú hozzáállásommal van a baj, de akkor sem hagy nyugton a fenti képek és a „tanácsadó” a vele történt találkozás utáni, hozzáértő összefüggése.
 
Sok sikert kívánok az étterem nyitásához,

Tisztelettel:

 

 

 

@pacemaker!

Ez kifejezetten Neked!

A Nyírségi gombóclevesük, mirelit krokettel?!

:-))))))))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacslennek.blog.hu/api/trackback/id/tr162441615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.11.12. 19:57:14

szevasz ez melyik cég volt?
az amelyik az elmű irodába hivta a jelentkezőket vagy amelyik a bp airportra keresett embert?
az előbbi nem valami gasztronómiai tanácsadás volt?
mert azok még e-mailt sem tudtak normálisan írni :D
el sem mentem arra az interjúra :(

Koch 2010.11.12. 20:22:18

@halál megdöglesz kinyírunk:
Igen!
Az általad említett "tanácsadó" cég, B.István és valóban nem tudott megírni egy normális levelet sem.
Mindent egy sorban, nagybetűk, írásjelek mellőzésével.

pacemaker · http://steev.extra.hu 2010.11.13. 17:25:11

Néztem ezeket a képeket... és úgy tartottam magam vissza, nehogy lehányjam a monitort...

gusztustalan menza-kaja...

és ezek merik profinak nevezni magukat?...

Koch 2011.02.18. 22:37:10

@pacemaker:
Ez kifejezetten Neked!

A Nyírségi gombóclevesük, mirelit krokettel?!

:-))))))))
süti beállítások módosítása