http://www.nlcafe.hu/karrier/20101122/50_ezer_munkahely_keresi_gazdajat/
----------------------------------------
A fenti linken "Államilag ösztöndíjjal támogatott szakmák" között tartja számon a szakács szakmát.
Ezért vannak kifejezetten jó szakácsok százával munka nélkül, míg az iskolák extra profitért nyomják az OKJ-s szakácsokat munkanélkülire!

Ha vannak vendéglátóipari szakszervezetek?
AKKOR MIT TESZNEK ENNEK ÉRDEKÉBEN???????

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacslennek.blog.hu/api/trackback/id/tr522464674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonchild 2010.11.22. 10:07:05

Hm,csodálkozol?
Magyarországon az újságírótól a tényismeret és tájékozottság nem követelmény. Erre tengernyi példát találni, mint a nyomtatott, mint az elektronikus sajtóban. Szerintem valamiféle műveltségi színvonal se szükséges, csak papírod legyen. Magyarország a pöcsétes papírok hona. Többek közt ezért is oly elbaszott minden ebben a szerencsétlen országban. De ha nem teszik a rendszer csinálj forradalmat!

Szakszervezet? Mondjál egyet! OK. Van egy Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet nevű gittegylet, melynek honlapján olyanokat olvasgathatsz, melyek még köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Alulról szerveződő érdekvédelemről ne is álmodj, hisz ez Magyarország, a széthúzás hona.

A 2010.11.19. 08:20 bejegyzés esetében, pedig a Trófea Grill XIII. kerületi üzeméről volt szó.
Mi a nyeremény?:-)

Koch 2010.11.22. 13:15:46

"Józsi írta"

Én is elolvastam a fentebb írt linken található cikket. Nem tudom , hogy miért számít hiányszakmának a szakács szakma???

Rengeteg szakács van a piacon, de vannak semmirekellő szakácsok, akiket konyhalányként sem alkalmaznék, sőt mosogatóként sem, aztán vannak a star chef-eknek kikiáltott nagy starsenkik, akik a haltól kezdve a töltött libanyakon át a kur......a annyukat is sous-vide-olják és főzőcskés műsorokat vezetnek, a szemüveges hülye, nagyképű főiskolás ribanc pedig a farkukat ápolgatja /biztos forrásból tudom/, hogy megnyerje a fődíjat, és van egy nagyon szűk réteg, aki szereti a szakmáját, tudja is és elvárásai vannak a munkáltatója felé, de a feljebb említett semmirekellő és a stárgeci rétegbe tartozó egyének nem hagyják őket érvényesülni!!!

A stárgecik csakis azért tudnak megélni, mert tele van az ország baromarcú sznobbal, a semmirekellők pedig azért, mert szarért-húgyért elvállalnak mindent.

Józsi
2010. november 22. 12:54
süti beállítások módosítása